Ga naar de inhoud

Interim Management

Interim Management

Mijn stijl van leidinggeven is er op gericht om de mensen te laten inzien dat ze door samen te werken veel van elkaar kunnen leren en aldus de beste resultaten behalen. Daarbij laat ik hen zien dat zij de inhoudelijk deskundigen zijn en luister naar hun inbreng. Door vragen te stellen creëer ik een scherpe focus en verbinding. Dezelfde taal spreken bij de gebruikte beelden is essentieel. Waar nodig worden mensen geconfronteerd met hun bijdrage aan het geheel of knopen doorgehakt. Uiteindelijk leert een team om zelfstandig te werken en gebruik te maken van elkaars kwaliteiten.

Een (interim)-manager heeft verschillende stijlen tot zijn beschikking. Elke rol die ik vervul vraagt om een ander gedrag. De rollen die mij het beste passen zijn:

  • Verbindend: de interim-manager schept harmonie en bouwt aan zijn band met de medewerkers om ze van daaruit te motiveren. ‘De mensen gaan er (weer) voor!’
  • Coachend: de interim-manager ontwikkelt mensen voor de toekomst om de prestaties van een medewerker ook op lange termijn te vergroten. ‘Probeer dit eens!’
  • Gezaghebbend: de interim-manager mobiliseert mensen in een team met een visie. Als er een nieuwe visie vereist is: ‘Kom met mij mee!’.
  • Sturend: ieders bijdrage wordt gevraagd en niet vrijblijvend. Maar het draait wel om ‘Presteren met Plezier’.