Ga naar de inhoud

Positief blijven?

 • door
regenboog

We weten het allemaal; tijd vliegt als je lol hebt. En soms heb je zoveel lol, dat er jaren voorbijvliegen zonder dat jij je daar echt bewust van bent. Zo blijkt het zomaar ineens 3 jaar geleden dat ik voor het laatst hier een nieuw bericht heb geplaatst. Beetje lang misschien, maar wees gerust, in de tussentijd zijn er op andere plekken nog heel wat woorden verschenen 🙂

Maar nu het vakantie tijd is, de zon schijnt, en het eigenlijk een goed plan is om helemaal niks te doen voor een keer, wilde ik toch even stil staan bij iets waar we allemaal wel eens behoefte aan kunnen hebben; manieren om positief te blijven. In de waan van alledag blijft het een goed plan om af en toe even stil te staan, te genieten, een regenboog te bewonderen, ga zo maar door. De volgende 7 tips (vertaald van deze pagina) kunnen je helpen:

 1. denk meer aan wat je hebt, in plaats van aan wat je niet hebt:
  Je wint niets met in je frustratie blijven hangen, dus geniet van alles om je heen.
 2. wie met pek omgaat, raakt er mee besmeurd:
  oftewel, omring je met mensen die positief in het leven staan. Want al die zeikerds, zanikers en zeveraars, dragen er alleen maar aan bij dat jij je vanzelf slechter gaat voelen.
 3. wees bewust waar je aan denkt, want dit heeft grote invloed op wat er uit je mond komt:
  als je al het hedendaagse nieuws blijft volgen, word je vanzelf depressief. Maar gefocust blijven op je doelen, draagt meer bij aan je succes.
 4. vier!:
  de goede dingen des levens en je successen vieren, blijft een prima manier om het goede gevoel vast te houden. Zeker als het even tegen zit, des te belangrijker om je dit te realiseren.
 5. doe meer dingen waar je blij van wordt:
  als het even tegen zit en de energie laag is, dan lijkt het des te moeilijker om in beweging te komen of te blijven. Dingen doen die je blij maken, generen dan juist weer wat energie. Elke week een beetje meer…
 6. hou een oog op de horizon:
  in het donker lijkt het wel of al het licht verdwenen is. Door je te blijven realiseren waar je naar toe wil, op korte maar vooral ook op langere termijn, blijf je een deel van je energie stoppen in de richting die je op wil. Heb dus altijd een plan!
 7. help anderen:
  zo simpel, maar oh zo vaak vergeten. Dingen doen voor een ander geeft een goed gevoel. Door je expertise te delen, door je handen vuil te maken, het maakt niet uit. Delen is vermenigvuldigen. Groot of kleine dingen, het maakt niet uit. Anderen helpen is jezelf helpen.

Mocht je meer tips hebben, zet ze in de reacties!

Geniet ze…

4 reacties op “Positief blijven?”

 1. Dennis Verheijen

  Het vergt wel wat oefening. Ben niet te hard voor jezelf als het eens niet lukt maar leer ervan. Stap eens uit jezelf er kijk gewoon eens wat er gebeurd.

 2. Een mooie aanvulling qua spreuk:

  Elke ochtend
  ligt de dag
  op jou te wachten
  Overlaat haar met positiviteit
  en omarm het onverwachte

Reacties zijn gesloten.