Skip to content

Frustratie

  • by
frustratie

Soms heb je dat wel eens. Het zit tegen, je directeur snapt er niets van, je werk lukt niet zoals je wil, een nieuwe blog schrijven lukt niet want je hebt geen inspiratie, etc. Met als resultaat dat de emoties oplopen en je gefrustreerd raakt. Want daar zijn we het wel over eens, als je belemmert word je verwachtingen, behoeften of doel te verwezenlijken, dan gaan emoties opspelen. En dat kan zich uiten in agressie, of juist apathie, afhankelijk van je persoonlijkheid en je invloed op je omgeving.

En misschien ligt in daar ook wel een sleutel naar een oplossing. Wat betreft persoonlijkheid, accepteer wat je niet kunt veranderen of verander wat je niet kunt accepteren. Maar er zijn altijd andere wegen te vinden, ook al liggen ze soms niet zo voor de hand. Niet opgeven dus, maar op zoek naar oplossingen. Je zou de eerste niet zijn die met een werelds idee op de proppen komt, wat voortkomt uit frustratie over iets. En natuurlijk is het soms ook gewoon lekker om even stoom af te blazen, lekker feesten in de kroeg, een stevige wandeling, een ontspannend muziekje. Of gewoon een potje zeuren met iemand die je vertrouwt, Heerlijk.
Maar ook gewoon zakelijk communiceren, ideeën zaaien, medestanders zoeken, confronteren. Allemaal manieren om jezelf weer op weg te krijgen en de omstandigheden te veranderen.

Want tja, in die frustratie blijven hangen zorgt er alleen maar voor dat je ziek wordt, en dan ben je nog verder van huis. Zo, dit lucht op, dus nu door! 🙂