Skip to content

Een voordeel van Toeval

  • by

Nee, hier geen discussie of toeval wel of niet bestaat. Daar mag iedereen van vinden wat ie zelf wil. Nee, ik wil even een interessante publicatie in Intermediair deels aanhalen.

Wetenschapsjournalist Mark Mieras zegt dat het leiden van een afwisselend leven een aantoonbaar positief effect heeft op hersenen. De hersenwetenschap heeft ontdekt dat ons brein veel dynamischer is dan gedacht en zich tot op hoge leeftijd blijft ontwikkelen. Wie variatie toelaat in zijn leven ontwikkelt meer, en ook effectievere dwarsverbindingen in zijn hersenen. Bovendien krijgt zo´n persoon gemiddeld later in zijn leven last van ouderdomsvergeetachtigheid.

In mijn ogen alle reden om het toeval wat meer op te zoeken. Om te varieren in de dingen die je doet, en hoe je ze doet.  Om te experimenteren. Om nieuwe ervaringen op te doen. Ook met baan/ hobby/ voedsel/ etc.!