Skip to content

Doe eens wat anders!

eens wat andersZal het maar vooraf toegeven; deze post is een schaamteloze exercitie om mezelf onder de aandacht te brengen. Als kleine zelfstandige ondernemer moet je toch iets. 🙂  Of…

Hoe dat zo komt? Laat ik even wat terug in de tijd gaan. De laatste periode heb ik regelmatig aan tafel gezeten met opdrachtgevers die willen dat er iets gaat veranderen. Hun medewerkers, hun processen, what ever.  En dus zoeken ze iemand die rust kan brengen, maar wel de bakens helpt verzetten. Mooi denk ik dan, neem mij. (ik zei toch dat ik schaamteloos ben in deze post)

Nou gebeurt me regelmatig dat ze uiteindelijk kiezen voor iemand die uit de inhoud komt. En eerlijk gezegd begrijp ik dat niet goed. Want “als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg”. Of om Einstein maar eens te citeren: een probleem kan nooit worden opgelost binnen het kader waarin het is ontstaan. En nu lijkt het wellicht gemakkelijk dat zo iemand het bedrijf goed kent en de mensen, maar durft zo iemand ook een onafhankelijke kijk op de situatie te ventileren? De vinger op de pijnpunten te leggen?

Met andere woorden: heb eens lef en trek een buitenstaander aan. Iemand met een frisse kijk op de situatie en met een hele andere achtergrond. Maar wel goed is met mensen, zelfstandig is en kritisch en man en paard noemt. Want we willen toch verbeteren?

Dus doe eens gek, en doe eens wat anders…