Ga naar de inhoud

Waarheid?

  • door

WaarheidVoor iedereen die op zoek is naar de waarheid een waarschuwing: de waarheid bestaat niet. Ja het staat er echt, DE waarheid bestaat niet.

Zoals ik bijvoorbeeld bij het begin van mijn trainingen of workshops Social Media al altijd aangeef; wat ik vertel is míjn waarheid. En volgens mij is het belangrijk dat iedereen op zoek gaat naar datgene dat voor hem of haar werkt. Dus naar ieders eigen waarheid.Want we zijn allemaal anders. Hebben ander behoeften, waarden, verwachtingen of ideeën. En kijken niet alleen op onze eigen manier naar de wereld, maar hebben de neiging om anderen langs onze lat te leggen en daar een oordeel over te vellen.

Inderdaad, een feit is een feit, maar bij de minste of geringste interpretatie geven we er ieder onze eigen draai aan. Razendsnel en onbewust. Meestal onbewust eigenlijk. Zo kleuren we onze waarnemingen en constateringen en vellen ons oordeel. En als een relatie dan onder spanning staat, om wat voor reden dan ook, dan vervallen we al snel in defensief gedrag. We luisteren en zien alles in het licht van het bevestigen van wat we al vinden…

Hoe moeilijk ook in sommige gevallen, open in het leven staan, nieuwsgierig blijven en openingen zoeken om vragen te blijven stellen en in gesprek te gaan, zijn allemaal randvoorwaarden om elkaar beter te begrijpen. En niet dat je alles moet willen begrijpen. Maar in je directe omgeving zijn de mensen normaliter echt de moeite waard. Anders is er iets mis 😉

Zo, een beetje van mijn waarheid. Reageer gerust en laat horen hoe jij hier tegenaan kijkt.

2 reacties op “Waarheid?”

  1. Pingback: De ondernemer en het WWW

  2. Pingback: Klantbediening in de toekomst

Reacties zijn gesloten.