– managen, coachen en verbeteren –
Spreuk van het moment
Follow me on Twitter
Blog Archief

Social Media

social mediaBinnenkort geef ik een workshop Social Media op het Startersevent van de 4 Rabobanken in Zuidelijk Limburg. Vandaar dat ik nu zelf ook Twitter heb opgestart. Met LinkedIn ben ik natuurlijk al langer bezig (zie ook eerdere berichten over trainingen hierover).

Inspiratie hiervoor komt deels ook door het boek De Nieuwe Regels Van Social Media van auteur David Meerman Scott dat ik nu aan het lezen ben. Ben erg nieuwsgierig naar zijn inzichten omdat ik er al van overtuigd ben dat alles wat we dachten te weten over marketing inmiddels overhoop ligt. Internet heeft wat dat betreft de wereld al erg veranderd en zal dat blijven doen. Voorbeelden te over inmiddels! Maar dat is ook de kracht van dit medium. En Social Media spelen daar natuurlijk op in.

In het verlengde hiervan ligt Personal Branding. Laten zien wie je bent en wat je in huis hebt. Zo creëer je je eigen werk en daarmee ook je eigen plek in de digitale wereld. Nu zijn wij Nederlanders daar vaak nog wat huiverig voor: “doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg” is ons met de paplepel ingegoten.
Maar als je juist een beetje normaal doet en een ander adagium inzet (delen om te kunnen vermenigvuldigen) kan dat de ondernemers onder ons juist erg helpen. Los van economische toestanden…

Wordt ongetwijfeld vervolgd…

One Response to Social Media