– managen, coachen en verbeteren –
Follow me on Twitter
Blog Archief

Websites

alles over mijn websites / all about my websites

Websites en hosting

Beste klanten,

ondanks een prijsverhoging van liefst 17% bij onze leverancier, proberen we dit jaar onze tarieven gelijk te houden. Dus ook in 2012 blijft ons streven om op basis van kwaliteit zaken met elkaar te blijven doen.

Iedereen veel succes en tot horens,

Peter

Keuzes maken op internet

keuzes maken op internetSoms moet je niet te veel nadenken over wat er om ons heen allemaal gebeurd. Ieders visie daarop is vanuit dat eigen kader ongetwijfeld waar, of voelt op zijn minst zo. En och, stil staan is achteruitgang toch?

Maar over sommige dingen kun je wel nadenken en daarover gaan we het vandaag maar eens hebben. En dan specifiek over keuzes rondom het gebruik van het internet. Hetgeen ik hier inbreng is mijn waarheid op dit moment, denk er gerust anders over (en reageer dan, altijd goed voor de beeldvorming). Ik pretendeer niet volledig te zijn, maar wil in ieder geval stof tot nadenken aanbieden.

Laten we eens naar het ondernemersperspectief kijken. Die wil op internet want:

 • Iedereen doet het, dus ik moet ook
  Mhm, een lastige. Als je geen specifiek doel hebt, weet je dan bij welke boom in welk bos je moet zijn?
  > Bepaal je doel!
 • De klanten zitten daar ook
  Maar waar zitten ze, en wat willen ze. Mensen vervelen zich snel, dus goede content leveren houdt het allemaal wel wat spannender. En liefst interactie.
  > bepaal wie je digitaal wil treffen en weet waar ze komen
  > is je bedrijf ingericht op interactie?
  > welke verwachtingen wil en kún je waarmaken?
  > is er tijd om met regelmaat informatie te delen?
  > laat je webbouwer er in ieder geval voor zorgen dat onder water ook de juiste informatie wordt vastgelegd
 • Als ik investeer, moet ik er ook geld mee verdienen
  Opnieuw een lastige. Als je heel groot en heel bekend bent weet men je vast te vinden. Maar voor de relatieve nieuwkomers gelden andere regels. Als je (potentiële) klant nog nauwelijks weet dat je bestaat en waar ie je voor moet bellen, is hij waarschijnlijk niet eens naar je op zoek. Ai…
  > eerst zaaien! Door te bloggen bijvoorbeeld, door op LinkedIn in groepen mee te discussieren. Of door op Twitter en Facebook acties aan te kondigen.

Verder geldt dat de informatie die we delen op internet voor de eeuwigheid is. De jongeren zijn zich daar vaak nauwelijks van bewust en in alle eerlijkheid is dat misschien maar goed ook. Immers, ook de recruiters verjongen en staan dadelijk niet te kijken van de uitkomsten van een google zoek opdracht… Maar met een beetje fantasie kun je dat principe vast ook ten gunste gebruiken!

Tot slot enkele tips. Als je een website wil, probeer het dan simpel te houden. En waar het kan persoonlijk. Je kunt gaan voor zo’n ellenlange URL die wel duidelijkmaaktwatjedoet.nl, maar gewoon een afkorting doet het ook hoor. En je email kan natuurlijk naar info@jouwbedrijf.nl, maar misschien is het wel prettiger voor je klant om ‘m gewoon naar jou te sturen.

Voor nu even voldoende. Vanaf deze plek prettige dagen en bedankt voor het lezen.

Joomla en flash

adobe flash messageVoor diegenen die op hun joomla site merken dat video (YouTube en zo) en audio (mp3) vergezeld gaan van een Flash waarschuwing op de pagina: daar is een hele simpele oplossing voor. Het probleem hangt waarschijnlijk samen met de player.

De oplossing is om in de html code, na de <p> tag de tag <div> te zetten en voor de </p> tag de </div> tag. Dat lost het in Firefox en Chrome wel op.

Succes, en kom je er niet uit, stuur me dan even een mail.

Personal branding

personal brandingAls zelfstandig professional zijn er allerhande manieren om jezelf onder de aandacht van potentiële klanten te brengen. Goed werk leveren zodat je op een positieve manier over de tong gaat is er logischerwijs een van. En zeker niet de onbelangrijkste, al gaan we het daar nu niet over hebben.
Reclame maken kan ook, maar kost vaak toch heel wat en je schiet bovendien eigenlijk in de wilde weg met hagel. Netwerken is de volgende optie. Kost tijd, en in mijn filosofie is dat allereerst zaaien om uiteindelijk te kunnen oogsten. Niks mis mee, maar de opbrengsten op korte termijn zijn dan altijd onzeker. Even los van het feit dat het niet voor iedereen gemakkelijk is, zeker als het een omgeving is met veel onbekenden. (mijn tip; hou het klein en probeer met 1 persoon een gesprek aan te knopen en beter te leren kennen en bouw het van daar uit verder op). En dan is er natuurlijk nog de website. (Jawel, er zijn nog andere opties, maar voor nu laat ik het hierbij).

En wat doen we vaak met die website? We zorgen voor een huisstijl, bedenken wat teksten en zoeken er plaatjes bij en het hele ding gaat online. En daar blijft het dan vaak bij. En dat is gewoon erg zonde! Want door die website zo statisch te houden gaat de lol er al snel vanaf. Terwijl het voor je zichtbaarheid beter is om wat meer te doen met alle mogelijkheden van Social Media.

Want in het kader van het onderwerp is er veel meer met die website te doen en dat hoeft niet eens zo heel erg veel meer te kosten dan wat tijd. Een nieuwspagina is een voorbeeld, maar nieuws is er soms wel, maar niet altijd geschikt voor publicatie.
Nee, naar mijn mening is het handiger om een blog te integreren in je site. Gewoon gratis, via WordPress bijvoorbeeld (mijn blog is een voorbeeld daarvan). Een beetje webbouwer kan die move wel maken.
En in zo’n blog krijg je alle gelegenheid om over dingen te schrijven die bij je expertise passen. Je geeft er op een simpele manier mee aan waar ze jou voor kunnen bellen, je komt dichterbij en wordt meer menselijk en niet onbelangrijk; je website wordt er een stuk levendiger door en dat zal Google (nog steeds de absolute nummerr 1 bij zoekopdrachten) niet ontgaan. En je hoeft er niet eens elke dag mee bezig te zijn (als je al zoveel inspiratie hebt) maar enige vorm van regelmaat is op zich wel handig.
Let wel, ook hiervoor geldt dat het allereerst zaaien is. Denk niet dat dit het kip met het gouden ei is. Zie het meer als een kanaal wat een bijdrage levert aan je personal branding. Er komt nog wat meer bij kijken, maar daar hebben we het een andere keer wel eens over…

Ter afsluiting; begin er niet aan voordat je weet wat je doel is. Dat helpt je om je te focussen op posts die daar aan bijdragen. Veel succes met schrijven! Zoals altijd zijn je tips en aanvullingen weer welkom.

nieuwe site live

Zojuist is de nieuwe website voor de KBO Venlo-Blerick live gegaan, Vooral de evenementenmodule gaat de activiteiten prima ondersteunen. Wat meer reguliere feautures zijn natuurlijk ook ingebouwd. Denk aan nieuws, informatie over het bestuur, foto’s van activiteiten en dergelijke. Voor de bestuursleden is er ook een afgesloten deel voor de onderlinge communicatie.
De layout is eenvoudig en herkenbaar gehouden. De brug tussen Venlo en Blerick leek een prima manier om deze KBO afdeling voor het voetlicht te brengen.

Omdat de site uiteindelijk wat complexer geworden is, ga ik nog aan de slag om een handleiding te maken. Daarmee moet het lukken om de updates zelf uit te voeren. Al kan men met vragen vanzelfsprekend altijd terecht.

Hopelijk gaat de vereniging en haar leden nog veel plezier beleven aan de site. Ik wens hen succes!

nieuwe website online

Dit weekend is weer een website online gezet. Neem maar eens kijkje op www.verlindenbelastingadvies.nl .

Op verzoek is het ontwerp simpel gehouden en de navigatie is een eitje. Maar wat er moet zijn is er ook. Klant tevreden en ik ook. Ah, life is good…

Websites en andere leuke dingen

Gaf het laatst al aan, behalve met het interim werk ben ik ook nog bezig met andere zaken. Zo heb ik net 2 nieuwe ontwerpen voor websites gemaakt die ik komende week ga bespreken met de opdrachtgever. Altijd een spannend moment, die check of de bedoelingen goed zijn begrepen en gevat in een aansprekend design.

Daarbij komt een gesprek over het uitwerken van een nieuw concept. Kan daar nog niet al te veel over zeggen, alleen dat ik er erg van onder de indruk van ben en denk dat veel ondernemers dat in hun voordeel zullen kunnen gebruiken… Zo gauw het kan kom ik er nog eens op terug.

Aanpassing website

Heb voor mijn goede kennis en JBS activiteiten commissie collega Paul Jansen van Jes Projects een uitbreiding aan zijn website gerealiseerd. Neem maar eens een kijkje naar zijn indrukwekkende referenties!

philvincentbands.com just went live

Okay people, the new site for American artist Phil Vincent and all the bands and projects he is involved in (for instance Tragik, Circular Logik and D´Ercole) just went live. It isn´t completed yet, some texts need to be added, but the idea and the song samples are on. Go check it out at www.philvincentbands.com